ВМА ще открие нов диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести

Последна промяна на 25 ноември 2021 в 22:57 169 0

На 26.11.2021 г., от 10.00 часа ще бъде открит новоизграденият диагностичен блок към двете клиники по инфекциозни болести на Военномедицинска академия (ВМА).

С реализирането на този голям проект ние поставяме една нова философия в България по отношение на инфекциозните болести. И особено в духа на пандемията от COVID-19 сме длъжни да мислим с няколко крачки напред, коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Към сградата, в която са разположени инфекциозните клиники на ВМА, бе изграден диагностичен блок с отделен скенер, рентгенов и ехографски апарати, диагностични и вирусологични кабинети.

На практика ние разполагаме с отделна, самофункционираща инфекциозна болница, която се намира в двора на Академията и е абсолютно независима от централната болница. Това е изключително важно, защото инфекциозноболните пациенти ще могат да получат медицинско обслужване в пълен обем, без да се нарушава работата с пациентите, страдащи от други заболявания, поясни проф. Мутафчийски.