ВМА ремонтира из основи ключово звено за спешни пациенти

Последна промяна на 29 ноември 2021 в 22:00 157 0

В навечерието на 130-ата годишнина от създаването на Военномедицинска академия (ВМА) бе осветено поредното изцяло реновирано звено от болницата – Клиника „Вътрешни болести”, ръководена от доц. Недялко Григоров.
Тя е специализирана в диагностиката и лечението на спешни животозастрашаващи състояния. Наследник е на Клиника "Спешна терапия", която за 50 години израства от спешен кабинет, обслужван от медицински сестри и лекари-стажанти, до клиника със съвременна апаратура и висококвалифицирани медици.

Уважаеми колеги, изключително съм щастлив, че успяхме да сбъднем този проект и да направим добри условия за работа за вас, за да сте хора със самочувствие и да отговаря на вашия ценз, който сте доказали от гледна точка на професионализъм. Спомняте си при какви условия работехте преди. Искам да ви уверя, че тази мощна институция – ВМА, стои зад вас, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Всичко, което правим е в името и на по-добрата грижа за нашите пациенти – да се чувстват комфортно, дори и в най-невралгичната точка. За никого не е тайна, че вие работите под непрекъснат стрес, не само защото има струпване на много пациенти, но тук идват изнервени пациенти, изнервени близки. Това са вербални атаки, които вие удържате всеки ден с професионализъм, за което изключително много ви благодаря, каза още началникът на ВМА и пожела здраве и късмет на екипите и техните близки, които също им вдъхват кураж в тези времена на изпитания.

През последната година и половина Клиника „Вътрешни болести” се включи активно в битката с COVID-19 – нейните екипи осъществяваха т.нар. триаж на пациентите и ги насочваха след консултация съответно за домашно лечение или хоспитализация в COVID-звената на ВМА.
А специализантите са включени и във ваксинационните екипи на болницата.

Виж още за: