Откритие на проф. Иво Петров дава нова надежда на болните от сърце

Последна промяна на 26 април 2022 в 22:45 121 0

Комбинация от естествени съставки се фокусира върху причините, а не върху последствията от сърдечносъдовите заболявания

Откритие на известния инвазивен кардиолог проф. Иво Петров дава нова надежда на болните от сърце. Той се фокусиран върху причините, а не последствията от сърдечносъдовите заболявания. Метаболитният подход е насочен към производството на енергия от клетката на молекулярно ниво и е свързан с добавяне на естествени съставки, които поради различни причини може да са изчерпани. Тези естествени съставки участват в метаболизма на клетката, нормално се синтезират от организма на здравия човек и приложението им е безвредно.

В продължение на години проф. Иво Петров изследва стотици проучвания за влиянието на всяка една от съставките поотделно върху пациентите със сърдечносъдови заболявания. След което ги комбинира в един продукт - хранителната добавка Amendcor и в продължение на 6 месеца наблюдава своите пациенти в Аджибадем Сити Клиник.
Резултатите дават много надежда. Отчитат се ехографските показатели и всички пациенти споделят, че се чувстват значително по-добре. Проф. Петров вече представи резултатите от своите наблюдения пред кардиолози и лични лекари в София и даде старт на широка научна дискусия върху бъдещето в лечението на сърдечносъдовите заболявания.
„Важно е да се знае, че този продукт не замества, а допълва конвенционалното лечение. С традиционните медикаменти ние постигаме едно стабилно ниво, от което вече не настъпва промяна и няма как да настъпи, защото всички познати методи са изчерпани. Интересното бе да наблюдаваме пациенти именно в такова състояние и да отчетем тяхното повлияване“, сподели пред своите колеги проф. Петров. Той е убеден, че метаболитният подход е бъдещето в лечението и профилактиката на сърдечносъдовите заболявания и препоръчва добавката на всички свои пациенти. Тя вече е преминала одобрения и регистрации и се продава свободно в аптеките.

Amendcor е втората хранителна добавка, която екипът на проф. Иво Петров и д-р Камен Стойчев създават за българските пациенти. Може да се прилага самостоятелно, профилактично, както и в комбинация с конвенционална терапия за лечение на сърдечносъдови заболявания. Екипът преди време създаде Corviral, познат при хиляди пациенти с ковид и други дихателни инфекции.


Какво се случва, когато сърцето ни боледува?
Сърдечният мускул, наречен миокард, се различава от другите мускули в организма по своята специална структура. Той никога на почива. Клетки на миокарда съдържат по-висока концентрация на митохондрии. Митохондриите са „електроцентралите“ на клетките. Те имат изключително важен принос за живота – доставят енергията на организма. „Гориво“ за производството на енергия от сърдечната клетка са няколко естествени съставки - D-рибоза, Коензим Q10, Креатинът и витамин Е като антиоксидант. Сложното им взаимодействие по химичен път всъщност води до нещо много просто – здрава клетка на сърцето, здрав мускул и здрав организъм.
Когато това производство е нарушено поради различни причини – коронарната болест на сърцето, високото кръвно налягане, сърдечна недостатъчност – сърцето започва да страда. Тогава е необходимо просто клетката да се подпомогне отвън, за да се рестартира „производственият процес“. Това се случва естествено и безопасно, тъй като всички тези съставки нормално се намират в човешкия организъм.