Близо 800 души дариха безвъзмездно кръв във ВМА само за месец

Последна промяна на 05 октомври 2021 в 23:02 127 0

787 души са дарили кръв в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия (ВМА) в рамките на месец септември.

Това е най-голямата бройка дарители за такъв период от време в близо 30-годишната история на Центъра. 444 от тях са военнослужещи от различни военните формирования в страната, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Кръвния център на ВМА.

Кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!“ бе подкрепена от униформените във военните формирования в Белене, Казанлък, Асеновград, Ямбол, Стара Загора, Сливен, Карлово и Пловдив.

Малцина от тях даряват за пръв път, повечето са наши дългогодишни дарители, отчете проф. Попов и изтъкна, че помощта на униформените в мисията на Кръвния център да подсигурява необходимите количества кръв и кръвни продукти е незаменима.

Той изказа огромна благодарност към всички дарители: Желаещите да дарят кръв в Кръвния център на ВМА могат да го направят всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. Всеки от нас може да помага. Благодарим от сърце за безрезервната подкрепа!