Български медици патентоваха билкова добавка срещу covid и грип

Първите партиди са изкупени за дни, продават я вече и в Австрия
Болест : covid , грип

Последна промяна на 28 октомври 2021 в 10:51 583 0

д-р Камен Стойчев

Български лекари патентоваха билкова добавка, която предпазва организма от COVID, грип и други вирусни инфекции. Тя е абсолютно безвредна и съдържа само екстракти и натурални добавки. Още с пускането й на пазара свършва за броени дни, а създателите признават, че не са очаквали такъв успех – вече се продава в Австрия, запитвания има и от други държави.

Зад Corviral стоят опитът и знанията на двама български лекари – проф. д-р Иво Петров, един от най-известните кардиолози у нас, и на д-р Камен Стойчев, чиято страст е изучаването на силата на природата и използването й за решение на различни здравословни проблеми. Създаден е в разгара на ковид-кризата, когато целият свят усилено търси начин да спаси хората от коварния вирус, тестват се лекарство след лекарство, а ваксината още е мираж. Първоначално го изпробват върху себе си, близки и колеги, изложени на чест контакт с ковид-пациенти. От 20 лекари и сестри, приемащи медикамента, не се заразява нито един.

Една от първите е и 96-годишната баба на д-р Стойчев. „Имаше температура, болки в гърлото и леко покашляне. Бях изключително притеснен за нея заради възрастта, но след два дни ударна доза нямаше и следа от оплакванията“, споделя той. “Corviral действа много добре, ако приемът започне още при първи симптоми. Те отзвучават за 3-5 дни. Пробвахме го и при 28 души, диагностицирани с COVID-19, които се повлияха много добре”, разказа още той.

Освен че помага в борбата с тежките симптоми на вируса, добавката е добър вариант за предпазване не само от коронавирус, но и от грип и сезонни вируси. Препоръчва се профилактично да се приема в преходните сезони, когато имунитетът на организма отслабва. „Аз лично вземам по три капсули два часа преди да отида на място с много хора“, разказва д-р Стойчев.

Идеята за създаването на препарата хрумва на проф. Петров от публикации на учени, които доказват, че билки успешно блокират развитието на тежка симптоматика при заразени с коронавирус. Правят проучване на различните видове комбинации и създават формула с внимателно и специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали, чиято синергия води до изключително силно и бързо действие: екстракт от хинин, както и сладък пелин, в който се съдържа артемизин. Тези две съставки са главните действащи агенти, които алкализират средата и защитават клетката от вируса.

Добавката включва и екстракт от глог, за който кардиолози твърдят, че предпазва сърдечносъдовата система. Има и ябълков пектин. Той спомага за здравословното състояние на стомашно-чревния тракт, което пък е изключително важна предпоставка за функциониране на имунната система. Формулата на успеха включва също витамин С, цинк, селен и джинджифил – вече познати средства за борба с вируса. Продуктът съдържа и извлеци от корените на мушкато и глухарче. Друго вещество, което е използвано в битката с COVID-19 в Китай, е амониевият глициризинат, съдържащ се в билката женско биле - той има мощно противовъзпалително действие.

Когато споделят по телевизията първите резултати от проучването, ефектът е изненадващ – Corviral буквално свършва в аптеките. Налага се спешно да произведат още, за да ги заредят. А всички приходи от продажбите създателите влагат в завод в Ботевград и разкриват поточна линия с идеята да направят масово производство и техните открития да достигнат до широк кръг хора. А впоследствие да създадат и други медикаменти, които да помагат за успешното справяне с различни здравословни проблеми.